Tænkeværkstedet - DKK Esbjerg

Varde Dyrehospital
Gå til indhold

Tænkeværkstedet

RÅD

Sjove intelligente øvelser, du kan lege med din hund

Presenningsgang

Spænd en presenning ud på gulvet/græsplænen og få din hund til at gå hen over den. Det er en uvant lyd og følelsen af at gå på plastic er anderledes.

Presenningstunnel

Spænd presenningen ud igen, men med så meget luft under, at hunden kan gå/krybe under.

Pølsedyk

Fyld en opvaskebalje eller spand med lidt vand. Smid en cocktailpølse eller pølsestump i vandet og få hunden til at hente det op. Sværhedsgraden kan øges med mere vand.

Søg i balje

Smid eksempelvis en pæn portion engangskrus, plastickrus eller kopper i en balje og læg en godbid i. Få hunden til at finde godbidden i baljen.

Søg efter bold
e
Smid en masse tennisbolde eller plasticbolde i en spand eller balje – helst uden at berøre dem. Tag derefter en bold af en helt anden type – og læg den i spanden. Nu vil hunden helt automatisk finde den med din fært... som skiller sig ud fra de andre.

Skateboard

Køb et billigt skateboard – og få din hund til at stå med to poter  oppe og køre fremad.

Hvad gemmer koppen

Brug fire-fem krus, kopper eller bægre. Gem skiftevis en godbid under dem – og bed hunden finde godbidden, når kruset står på hovedet og godbidden er skjult.

Samle op

Find en masse sjove og skøre ting (Grydesvamp, klud, æske, bold, stykke træ, metalring, plasticlegetøj og meget meget andet). Bed hunden samle det op (apport) og senere aflevere det igen i en balje eller spand. På den måde kan du lære hunden at rydde op.

Søge i højden

Anskaf dig et tøjstativ til at hænge op og sæt små klemmer på, hver med en godbid. Hæng derefter stativet i en højde cirka 20 centimer over hundens hoved – og hunden skal nu få godbidderne ved at stå på bagpoterne. Hjælp ikke hunden ved at pege; den skal selv finde ud af, at der er godbidder over dens hoved.

Tøjstativ

Anskaf dig et foldeud-tøjstativ. Sæt godbidder fast med klemmer og få hunden til at snuppe dem.

Balance

Du skal bruge en spand eller opvaskefad. Vend det på hovedet og få hunden til at balancere på det med alle fire poter oppe. Du kan også få hunden til at have to poter på det – og så dreje langsomt rundt.

I baljen

Du kan bruge opvaskebaljen igen. Sæt den på jorden og bed hunden kravle op i den.

Tilbage til indhold