At spille død - DKK Esbjerg

Varde Dyrehospital
Gå til indhold

At spille død

NYT > HUNDESKOLEN
Bang – ligge død

I denne øvelse skal du lære din hund at ligge død. Det er en øvelsen, som det tager lidt lang tid at lære din hund. Så vær tålmodig – det skal nok lykkes
Det er en god start, hvis du og din hund rigtig gode til rulle-øvelsen. Læs den igennem og øv den rigtig meget med din hund.
1.    Find et roligt sted – gerne indendørs – og hav 5 godbidder i venstre hånd og 1 i højre.
2.    Din hund skal ned at ligge, og du sætter dig på hug.
3.    Tag en godbid i højre hånd og få din hund til at rulle om på ryggen.
4.    I samme sekund din hund ligger på ryggen, siger du dygtig, og giver den godbidden.
5.    Hold en pause på 10 til 20 sekunder og prøv igen.

Nu har du øvet dig rigtig mange gange på niveau 1, og din hund er helt sikker på, hvad øvelsen går ud på. Du begynder nu at pege på hunden med pegefinderen, mens du stadig lave den samme bevægelse med hånden som under niveau 1.
Du kan også begynde at sige bang eller ligge død (du bestemmer selv, hvilket signal du vil have din hund skal reagere på). Du begynder nu at rejse dig op og stå op foran hunden, mens I laver øvelsen. Du skal sikkert stadig hjælpe den lidt med din håndbevægelse.
Men efter du har lavet den rigtig mange gang, kan du pege på din hund og sige bang eller ligge død, og den kaster sig ned på ryggen.

Denne video viser en anden metode at lære tricket på. Husk i hundetræning kan man som oftest indlære på flere måder - og alle metoder er gode - hvis de virker!
Tilbage til indhold